Formel E er kommet for at blive
Elektriske biler er i øjeblikket i enorm fremgang, og alle de store bilmærker forsøger sig efterhånden på at skabe den bedste elbil. Selvom teknologien endnu ikke er til, at elbiler er det primære valg på bilmarkedet, så er de kommet for at blive.
Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.
Ikke nok med at elbilen er i rivende udvikling på verdens bilmarkeder, så har de batteridrevne biler også så småt gjort indtog i sporten. Således blev Formel E serien for elektriske biler oprettet i 2014, blandt andet med bilproducenter som Renault og Audi som deltagende hold. Med andre ord kunne det se ud som, at denne løbsserie er kommet for at blive.
Selvom ikke alle bilentusiaster er lige imponerede over de eldrevne og lydløse biler, som ligger et stykke væk fra nogle af de mest markante kendetegn fra traditionel motorsport, så er interessen blandt mange store bilproducenter til stede. Populariteten og opmærksomheden omkring Formel E er stigende, og flere bilproducenter planlægger da også at blive en del af det startende felt i løbet af de kommende år. Disse producenter indebærer blandt andet Mercedes, BMW og Honda.
Reglementet begrænser
Selvom flere store producenter allerede planlægger at blive en del af Formel E i de kommende år, så er der også nogle, som er en anelse mere tilbageholdende. Et eksempel på en markant spiller fra Formel 1, som holder sig en smule tilbage, er Ferrari. Det ikoniske bilmærke, som tidligere har haft enorm succes i Formel 1, har stor lyst og vilje til at deltage, men det nuværende løbsreglement begrænser dem i deres deltagen. Især to elementer ligger til grund for, at det ikke er blevet til mere end overvejelse hos Ferraris topledelse. Således er problematikkerne at man grundet batterierne på bilen må skifte bil undervejs i løbet, og at udviklingen er standardiseret.
Fordi at bilerne kører på opladede batterier, og at disse tager et stykke tid at lade op, så har kørerne mulighed for at skifte bil undervejs i løbet. Grundet batteriernes nuværende kapacitet er dette i sagens natur en nødvendighed. Dog er teknologien indenfor eldrevne biler og deres batterier i en rivende udvikling, så der går nødvendigvis ikke mange år, før løbet kan gennemføres med blot en til per kører.
En at andet punkt til bekymring for Ferrari er den standardiserede tilgang til bilerne. Bilernes chassiser er identiske, og først i denne nye sæson har producenterne mulighed for at udvikle egne motorer og batterier. Således oplever Ferrari en større mangel på frihed i løbet, som altså også taler imod at deltage. Denne begrænsende frihed giver nemlig ikke råderum nok for Ferrari til, at bruge løbet som udviklingsgrundlag til deres personbiler til de almindelige markeder.
Med regelændringen om, at producenterne selv kan udvikle batterier og motorer, så er der dog taget et skridt på vejen imod, at lade deres teknologier tale for sig selv. De identiske chassiser til alle løbsbilerne giver netop grundlag for, at punktet for sammenligning i højere grad bliver el-teknologien. Og dette vil fremme både Formel E, men vigtigere vil det også fremme udviklingen af eldrevne biler for fremtiden.