Alt om race, biler og nyheder om bilmarkedet

Reglerne om garanti og reklamationsret gælder også for biler

0

Mange danskere har en idé om, at der gælder en længere garantiperiode for dyrere varer – eksempelvis biler.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Med mindre andet klart fremgår af den købsaftale, du har indgået, har du i henhold til Købeloven to års reklamationsret for biler – ligesom for alt andet. Er det mere end to år siden, du har købt din bil, er du således som udgangspunkt ikke dækket. Det betyder samtidig, at såfremt der noget, som går i stykker på din bil efter de to år, hænger du alene på den regning.

Heldigvis tilbyder flere bilproducenter og forhandlere en længere garanti end de to år. Det er producenter, der samtidig har tillid til, at der ikke vil opstå større problemer med bilen, men skulle det ske alligevel, vil du være dækket af den udvidede garanti. Dog skal du være opmærksom på, om det er en garanti, der dækker hele bilen, eller om det er en mere specifik garanti, der kun dækker for eksempel gennemtæring ved rust.

Lovens regler er klare – men du kan sørge for dig selv

Står du med en bil, hvor der er noget i vejen, og er der gået mere end to år, skal du selv betale for at få fejl og mangler udbedret. Det kan være ærgerlige penge at skulle af med, og samtidig vil mange føle sig snydt, da en bil som regel er en stor og dyr udskrivning for den almindelige husholdning.

Har du ikke fået en særlig garanti fra forhandleren eller producenten, eller har du ikke en forsikring, er der ikke noget at stille op. Du kan derfor vælge at købe en bil, hvor du gennem forhandleren får en længere garantiperiode allerede fra starten af som en del af handlen, eller hvor du i forbindelse med købet kan købe dig til en forsikring, der fungerer som en udvidet garanti. Det er også kendt som en forlængelse af garantiperioden. Der er også mulighed for en service- og reparationsaftale, hvor du i en længere årrække kan få fordele.

Det er bestemt noget, der kan anbefales. Skulle du få brug for det, er det nemlig ikke dig, der skal have penge op af lommen. Det kan derfor for mange være en rigtig god investering, hvis du ikke køber en bil, som allerede fra starten af kommer med en længere garanti end de to år, du får gennem lovgivningen her i landet.

Støder du på et begreb, der hedder kulance, skal du vide, at dette udtryk dækker over de tilfælde, hvor et værksted eller en forhandler vælger at udbedre en fejl, selvom din garanti egentlig er udløbet. De er ikke forpligtet til det, så det er ikke noget, du skal regne med, er fast praksis. Men det findes, da et specifikt bilmærke vil få god reklame og goodwill ud af det.

Leave A Reply

Your email address will not be published.