Alt om race, biler og nyheder om bilmarkedet

Hård belastning af vejnet kræver asfaltarmering

0

Tung trafik med langsomt bevægende køretøjer belaster vejnettet med lange dybe spor i vejen, der kan ende ud i huller og sprækker i underlaget. Det forårsager uhensigtsmæssige komplikationer i trafikken, der i værste fald kan medfører til uheld. For at undgå svag asfalt på vejene, kan det være en god plan at implementere asfaltarmering for at styrke asfalten og forlænge levetiden. 

Det er en god økonomisk beslutning at implementere stærk armering i vejnettet for at styrke asfaltens sammenhængskraft og medvirke til mange års sikker og komfortable drift. Lag af kulfibernet kan være en løsning, som er god for at øge bl.a. busbaners bæreevne i storbyer, hvor belastningen på vejnettet er intens. Daglig drift skal gerne være modstandsdygtig overfor hårdt slid. 

Forstærkning til bygninger er kulfiber, glasfiber og aramid. Det er korrosionsbestandige produkter med en høj styrke. Beton armering kan være med til at øge levetiden på nuværende bygningskonstruktioner rundt om i verden. Det er en økonomisk gevinst at reparere fremfor at rive ned og bygge nyt, som både koster mange omkostninger men også meget tid – time is money. 

At anlægge asfalt på en racerbane for formel 1 biler, skal der være styr på en stærk sammenhængskraft. Asfalten skal kunne bevare sin konstruktioner under hårdt pres fra hurtigkørende motorkøretøjer. På racerbaner foretages der bremsninger og hurtige skift under forskellige vejrforhold, og det belaste naturligvis vejnettet. Derfor skal vejnettet fremstilles i stærke og holdbare materialer, som tåler slid fra racerbiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.